12 de març 2009

Fent vida pel Bajo Lempa

Ja fa dies que no escribim al blog, doncs no parem de fer coses amunt i avall a ritme salvadoreño.
Desde l'últim cop que vam publicar hem anat a dos actes a San Salvador per escoltar a Mauricio Funes (Candidat a la presidència per l'FMLN), molt estimat i admirat entre els seus seguidors. Ja tenim les acreditacions per fer d'observadors internacionals de les eleccions presidencials el proper diumenge a l'alcaldia de Jiquilisco, que és on pertany el Bajo Lempa. Durant aquests dies hem voltat força, sense anar més lluny el dissabte passat vam estar a punt de creuar la frontera i arribar a Honduras; de fet nosaltres anàvem cap a Villa del Rosario al departament de Morazán i ens vam passar una mica. A Villa del Rosario anàvem a la presentació d'un llibre i un documental, "Rompiendo silencios: Rebelión y lucha en Villa El Rosario", que ha pubicat REDs que dóna testimoni sobre una matança que podria haver estat i es va evitar. Parla també de la història de Mena Sandoval, del moment en el que ell deixa l'exèrcit. La veritat és que va ser una activitat molt emocionant.
També hem aprofitat per fer activitats més lúdiques: hem estat a la laguna de San Juan del Gozo, és també una de les comunitats del Bajo Lempa, de fet allà és on viu el Gilberto. Allà vam menjar un peix boníssim i també vàrem anar cap a la platja, mar obert i el pacífic; com que som molt previsors ens vam banyar amb salvavides! Un altre dia, també a la laguna, vam anar a pescar, tot i que anàvem súper preparats la pesca va ser petita. Val a dir que el Gilberto té molta experiència, doncs ell ho ha fet tota la vida.
Com a informació a més a més, cal dir que tota aquesta zona de la laguna de San Juan del Gozo està sent explotada turísticament i de manera corrupte, doncs no podia ser d'una altra en aquest país. Darrera de tot axiò hi ha interessos de les famílies més riques del país que estan comprant casi a la força les terres de les persones que hi viuen, i que a la llarga els faran fora. Per la zona es podien veure cartells que deien: "estas tierras no se regalaron costaron sudor y sangre"; mostrant la no conformitat i la lluita de moltes persones per mantenir la seva terra.
I de manera més local, estem súper enfeinats amb la preparació del 18è aniversari de Nueva Esperanza, estem en diferents comissions: som el jurat per l'elecció de la reina de la comunitat, estem al grup de teatre per respresentar la Maldición del Malinche, pintem el mural, hem fet les invitacions,... com podeu veure el grup Catalunya - Bajo Lempa està ben present en aquest aniversari, que porta com a lema "con mucho amor y espíritu solidario celebramos nuestro 18 aniversario".

1 comentari:

Antonia ha dit...

Que bueno abrir el blog y ver una nueva notícia!! Me hace sentir como si estuviera allí!!!
Eoooo eso de "la reina de la comunidad" queda como algo muy típico de "miss".... no?
Bueno veo que no parais... de comer, de bañaros... de tomar el sol.... vale, vale, tambien veo que trabajais mucho...
Lo que si está claro que el domingo deberéis trabajar bastante, ya que es de obligado cumplimiento, que en la madrugada nuestra, podamos abrir el Blog y ver el resultado!!! que se note que hay una delegación especial!! Y nada más un beso muy fuerte!!!
Antonia