16 de març 2009

hem guanyat....!

Passaven uns minuts de les nou, i nosaltres, després de sopar a casa de la Conchita (pels que la conegueu), ens dirigiem a casa de la Sole per acabar de seguir la nit electoral... Just a la porta, ens esperava la bona notícia, i un esclat de joia.....amb un abraçada ens deien que havia guanyat el Frente, i en efecte, a la tele de la casa, ja sortia el Mauricio Funes celebrant el triomf, amb un discurs que va agradar a tothom....

A fora ja sonaven feia estona els petards, celebrant el que encara no era segur: que venia el canvi pel país més petit de CentreAmèrica, i un dels països, també, amb més tradició de cops d'estat per part de l'oligarquia.

Poc a poc les persones anaven congregant-se a la "cancha" i la música revolucionària ja sonava. A més teníem dos speakers que amenitzaven la nit sense deixar de parlar dels màrtirs, de la història, de la lluita, ... tan presents en el poble salvadoreny.

Quan ja hi havia gran part de la comunitat vam fer un gran cercle agafats de les mans, mentre sonava "El pueblo unido jamás será vencido", amb els punys amunt. Ens vam abraçar i felicitar, l'eufòria era màxima. Va ser un moment molt emotiu, estàvem vivint un moment històric, i encara avui no ens ho acabem de creure. Els comentaris de molts i moltes eren que MAI HAVIA GUANYAT L'ESQUERRA. No eren només els últims 20 anys, sinó que era tota una vida, tota una història.

Tenint en compte el gran frau que sabem positivament que existeix, la voluntat del poble era de canvi; perquè tot i que la diferència oficial entre els dos partits és només de 3 punts, la tendència del poble és evident.

8 comentaris:

maribel ha dit...

el pueblo salvadoreño tiene el cielo por sombrero. Tan alta es su dignidad en la búsqueda del tiempo en que venga la alegría a lavar el sufrimiento.....
Es el tiempo de la alegría, de la utopía y de la esperanza. Felicidades y salud compañeras y compañeros de N.Esperanza y del Bajo lempa.
La fueza y la unión son necesarias para la revolución!.
A desalambrar que la tierra es tuya , es mia y de aquel......Besos y alegría

maribel ha dit...

Lo de desalambrar etc es mio ....tuyo y de aquel!!!!!
Besos. Àngels

Antonia ha dit...

El pueblo unido, jamás será vencido!!!! Por aquí hemos vivído con alegria el triunfo del pueblo salvadoreño, estamos alegres y esperanzados...
Seguir enviando notícias y algunas fotos!!! espero que todo el trabajo de grabación esté saliendo, aunque sea a "ritmo salvadoreño" según vuestros calculos.
Por cierto me imagino que este fin de semana se celebrará el aniversario de la Comunidad de Nueva Esperanza, ya me gustaría estar allí en esta celebración tan especial. Muchos, muchos besos!!!
Antonia

Montse ha dit...

Felicitats !!
Aquí estem vivint des de la distancia i el record aquesta emoció. Es una victòria merescuda per el poble "salvadoreño" i una esperança per tots els pobles lluitadors.

angel ha dit...

felicitats i esperanza.

angel ha dit...

Aquí a Catalunya estem seguint bastant bé la victòria del Frente a el Salvador. tan pel que heu informat des del Blog com per les noticies de TV3. Encara que El Salvador es petit com Catalunya i esta lluny esta molt a prop en el cor de molts de nosaltres. Aquesta victòria electoral ens fa renéixer moltes il.lusions i esperances. Vull donar-vos moltes felicitacions a vosaltres i a tota la comunitat de Nueva Esperanza. Salut

gmestred ha dit...

Quina il·lusió poder viure d'aprop aquesta bona notícia. Per a nosaltres des d'aquí la distància també ha estat emocionant, sobretot pensant en com es deuen sentir la gent que fa temps ho esperava.

Una abraçada,

Glòria

maria ha dit...

El lunes por la mañana, aún dormida en la cama, sonó mi despertador... pero esta vez no fue una alarma impertinente que me destrozaba el tímpano, sino que fue una voz matutina que me daba una buena noticia: EL FRENTE ha ganado las elecciones! Me pasé todo el día emocionada...Tenía ganas de compartir la noticia con mucha gente, así que me pasé el lunes dando la buena noticia a cada persona con la que que me encontraba. Por desfortuna fui a hablar con gente muy desvinculada al salvador, gente que no entendía lo que significaba...y me tuve que tragar la emoción por todas banda. Gracias al bloc lo puedo compartir con alguien. Y me alegra imaginar que si yo, que jamás he ido al salvador, lloré de felicidad, en el salvador aún lo deben estar celebrando.
Muchos besos a todos y a disfrutar este momento histórico.
Maria.